• Veelgestelde Vragen

  Wanneer moet u contact met ons opnemen?

  Wanneer u een van deze klachten herkent en u deze oprecht wilt aanpakken!
  Als iemand anders in uw omgeving aangeeft dat u een probleem heeft kan het zijn dat u er niet klaar voor bent of u in de veronderstelling bent dat u geen probleem heeft.

  Kan ik bij de eerste afspraak alleen komen?

  We zouden het op prijs stellen als beide ouders bij de eerste afspraak aanwezig zijn.
  Wanneer dit niet het geval is willen wij er zeker van zijn dat een van de ouders of voogd een centrale rol in het leven van het kind speelt. Dit is van belang zodat wij samen tot een oplossing kunnen komen en het traject met elkaar kunnen doorlopen.

  Kan ik mijn kind/kinderen meenemen?

  Nee, u heeft met uw kind een permanente relatie en u kent uw kind het best.
  Daarom bent u de aangewezen persoon om met uw kind samen te werken. We geven er de voorkeur aan om met u een oplossing te vinden. U toont meer respect voor uw kind wanneer u de bezoeken en plannen die wij met elkaar hebben niet in hun aanwezigheid bespreekt.

  Hoe lang duurt dit proces?

  Het eerste gesprek zal niet langer duren dan 1 1/5 a 2 uur. De daarop volgende consulten zullen niet langer dan 30 40 minuten in beslag nemen. De tijd die er nodig is om de klachten op te lossen en is afhankelijk van uw betrokkenheid bij de situatie. Door onze ervaring verwachten wij dat wanneer de doelen zijn besproken en het plan is gemaakt er enkelen weken nodig zijn om uw problemen op te lossen.

  Is er iets wat ik kan doen om de situatie te verbeteren?

  Wanneer u de “Goede Slaaphygiëne” hanteert maar nog steeds tegen problemen aanloopt dan moet u contact met ons opnemen en kunnen wij u helpen.
  Als u een gratis exemplaar van ons advies wilt ontvangen neem dan contact met ons op.

  Welke rol speel ik in deze situatie?

  De plannen zijn op maat gemaakt. Nadat wij het plan hebben opgesteld verwachten dat wij dat u deze ook volgt tot onze volgende afspraak. Als u het gevoel heeft dat het niet goed gaat, neem dan contact op en dan bespreken wij het.

  Wij verwachten niet dat ouders die het niet eens zijn met onze methode, deze ook zullen toepassen. Daarom is het van belang dat we samen tot een oplossing komen die het best bij u past en te gebruiken is op uw gezinssituatie. Dit houdt in dat wij uw prioriteiten en manier van opvoeden in acht zullen nemen.
  We kunnen alleen afgaan op wat u ons vertelt!