• Onze diensten

  De meest voorkomende klachten die kinderen hebben staan in verband met het in slaap vallen en/of het onvermogen om in slaap te vallen en te blijven. Deze klachten kunnen nachtelijke verwardheid, hevige angsten, slaapwandelen, praten in de slaap, slaapapneu, nachtmerries en gedragsproblemen omvatten.
  Soms zijn de klachten duidelijk en simpel maar het kan ook een ingewikkelde mix van klachten zijn. Het is van belang dat deze stoornissen zich onderscheiden van gastro- oesofagale reflux (maagzuur), epilepsie, belemmerend slaapapneu en paniekaanvallen.

  Om deze klachten te kunnen oplossen is het belangrijk dat ze op juiste wijze worden geïnterpreteerd.
  Zodoende zullen wij als u contact met ons opneemt met u samenwerken door:

  • Gebruik te maken van een gedetailleerde anamnese en slaaphistorie inclusief de voltooiing van slaapdagboeken.
  • U helpen uw prioriteiten en doelen te bepalen.
  • Het ontwikkelen van een persoonlijk en op de praktijk gericht plan om de problemen op te lossen.
  • U ondersteunen in het toepassen van het plan.

  Het gewenste resultaat is dat uw kind en uw gezin weer van een goede nachtrust kunnen genieten.

  Als u een gratis exemplaar van de ‘’Gouden Regels’’ wilt ontvangen waarmee u zich op een goede nachtrust kunt voorbereiden, of een vragenlijst wil ontvangen die u kunt gebruiken om uw eigen situatie te beoordelen:
  Neem dan contact met ons op
  U heeft niets te verliezen en u kunt er een goede nachtrust voor terug krijgen!

  Omdat wij uitgebreide ervaring hebben in het werken met gezinnen en kinderen kunnen wij ook hulp en advies bieden bij kwesties als:

  • Het spenen en lastige/kieskeurige eters.
  • Zindelijkheidstraining

  Door onze uitgebreide ervaring hanteren wij een soortgelijke behandelingsmethode om met deze klachten om te gaan. Wanneer uw kind een lastige eter is, is het verstandig om de situatie tijdens de verschillende maaltijden te bekijken en er een uitgebreid verslag van te maken.
  In de daarop volgende gesprekken kunnen wij uw prioriteiten bepalen en deze in kaart brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  Wij zullen geen informatie aan derden verstrekken. Onze diensten zijn persoonlijk en vertrouwelijk. Tenzij u aangeeft dat wij uw gegevens aan andere gezondheidsdeskundigen of derden mogen verstrekken.

  REM en NON REM slaap

  De REM slaap doet zich voor wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt waardoor ook de hersenactiviteit groter wordt. Er word aangenomen dat de hersenen tijdens deze toestand onze dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen verwerken. Deze ontdekking is van groot belang. Baby’s verkeren namelijk de helft van hun slaap in het REM stadium. Tijdens het opgroeien neemt deze verhouding geleidelijk af en tegen de tijd dat ze de volwassenheid bereiken is dit percentage gereduceerd tot ongeveer 25%.

  De NON REM is de trage slaap. De hersenactiviteit neemt af waardoor de bloedtoevoer en het vrijkomen van hormonen ervoor zorgen dat het weefsel, de groei en de ontwikkeling worden hersteld. Tijdens de overgang tussen de REM en NON REM slaap kunnen volwassenen zich bewust zijn van het feit dat ze in een lichte slaap verkeren. Ze kunnen van slaaphouding veranderen en weer in slaap vallen zonder echt wakker te worden. Baby’s en kinderen ontwaken sneller gedurende deze overgang en daarom is het van belang dat ze leren tot rust te komen. Wanneer ze zich deze waardevolle en leerzame ervaring hebben eigen gemaakt kunnen ze zonder de aanwezigheid van een volwassene weer in slaap vallen.